Kooigembos

Het Grandvalbos ligt net buiten Groot-Kortrijk, op grondgebied Sint-Denijs, tussen uitgestrekte akkers en velden en zorgt voor een prettige afwisseling in het golvende landschap. Het bos van Grandval en Kooigembos lijken een geheel dat doorsneden wordt door de baan Kooigem-Sint-Denijs.
Langs het bos ligt een verharde weg van waaruit je een mooi uitzicht hebt op het omliggende landschap. Alhoewel het bos in principe niet toegankelijk is voor het publiek, heeft de Dienst Bos en Groen van de Vlaamse Gemeenschap een wandelpad vrijgemaakt dat dwars door het bos de verharde weg met de Koutermanstraat verbindt. 
Het Grandvalbos is een eiken-haagbeukenbos met een zeer gevarieerd bomenbestand en een aantrekkelijke onderbegroeiing van wilde hyacint. Het bovenste gedeelte van het bos wordt getypeerd als zuur eiken-beukenbos. Zelfs in droge periodes voelt de goedgevormde humuslaag op dit deel toch nog vochtig aan. Er is een goede verhouding tussen de verschillende vegetatielagen; dood hout, zowel staand als liggend, verrijkt de bodemstructuur, wat mooie resultaten laat vermoeden voor mycoflora in vochtiger periodes.

Related Articles

over ons

Natuurpunt Kortrijk is een lokale afdeling van Natuurpunt vzw die werkzaam is in Kortrijk, natuurlijk inclusief alle deelgemeenten. Natuurpunt vzw is de vereniging voor natuur en landschap in Vlaanderen. Natuurpunt Kortrijk streeft naar een duurzamer Kortrijk in het algemeen en naar betere en meer natuur in het bijzonder. Natuurpunt Kortrijk maakt deel uit van de regionale vereniging Natuur.koepel.