Werking

Hoe werkt Natuurpunt Kortrijk en wie is wie

Binnen Natuurpunt Kortrijk zijn er vier werkgroepen actief, elke werkgroep werkt autonoom en kan beslissen over alles wat hen aanbelangt.


1.Werkgroep educatie en vorming
Alle activiteiten die te maken hebben met educatie naar de brede Kortrijkse bevolking, naar de scholen, socio- culturele-en sportorganisaties of een privé-educatieve activiteit vallen hieronder. Deze werkgroep organiseert ook cursussen voor toekomstige gidsen, korte cursussen en een inleidingscursus ‘Kijk op natuur’.
De uitvalbasis is veelal het Natuur-educatief-centrum (NEC) in de Schaapsdreef, 29 te 8500 Kortrijk, maar het kan ook op een andere locatie.
Voor alle vragen (opzetten van activiteit / kosten / mogelijke locaties, enz... ) kan je terecht bij Trees De Prest –
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 0485/95 87 60 of Claude Cottyn – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 0496/46 33 83

2. Werkgroep natuurbeheer en –studie
Deze werkgroep staat in voor inrichting, beheer en studie van de natuurgebieden van Natuurpunt en werkt ook samen met de stad voor de gemeenschappelijke natuurgebieden. Voor elk van deze gebieden is er één of een team van beheerders/conservatoren. Deze mensen staan in voor het opvolgen van de inrichting en beheer en werken mee aan de studie = waarnemingen in hun gebied.

Hieronder de gebieden met hun respectievelijke beheerders/conservatoren:
Kortrijk:

Aalbeke:

  • Bourbon – Martine Vermeulen – Jan vandenhende


Bellegem:


Bissegem:

Heule

  • Heulebeekvallei – Yagud De Knock – Maxim Festré - Stefaan Verrue – Mike Vandoorn

Marke:

  • ‘t Schrijverke – Robin Bekaert – David Vansteenkiste – Nuyttens Tom – Brecht Demèsiere.

Rekkem:

  • De Leerse – Claude Cottyn – Ruben Puype

Deze werkgroep wordt gecoördineerd door Claude Cottyn - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0496/46 33 88 en Brecht Demasière - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0496/37 92 80. Alle contacten met betrekking tot inrichting/beheer en studie verlopen dan ook best via de coördinatoren, zij zorgen dat ze vragen, opmerking, enz. terecht komen bij de verantwoordelijke personen.

3. Werkgroep Beleid
Natuurpunt Kortrijk volgt ook het Kortrijkse natuur- en milieubeleid van dichtbij op. Er is op geregelde tijdstippen overleg met de betrokken schepenen en ambtenaren. Tal van thema’s komen in deze werkgroep aan bod. Een kleine greep: ruimtelijke ordening, parken en bossen, natuurgebieden, alles wat met water te maken heeft, enz. Deze werkgroep wordt geleid door: Lies Vandemaele – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0474/48 61 62, voor alle vragen rond beleid kan je bij haar terecht. Zij stuurt uw vraag, opmerking of suggestie door naar de betrokken leden van de werkgroep.

4. Werkgroep PR – leden- en vrijwilligerswerking, secretariaat en penningmeester
PR-werking:
Hier vinden we de facebook-, de nieuwsbrief-, de website-, agenda en de perswerking in terug. Verschillende mensen dragen hier verantwoordelijkheid.
Website: Els Verhaest
Facebook, nieuwsbrief en pers: Robin Bekaert – Bert Van Dierdonck
Agenda: lokaal- Els verhaest – nationaal- Claude Cottyn

Ledenwerking:
Ledenbestanden worden bijgehouden door onze secretaris: Nico Desmet.
De jaarlijkse ledenactiviteit verzorgt Hein Lapauw.

Vrijwilligerswerking:
Natuurpunt Kortrijk telt heel wat vrijwilligers, jaarlijks naar aanleiding van de vrijwilligersweek zetten we onze vrijwilligers in de bloemen: Bert Van Dierdonck
Het vrijwilligersbestand wordt bijgehouden door: Robin Bekaert.

Secretariaat:
Het secretariaat van de vereniging wordt waargenomen door Trees de Prest - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 0485/95 87 60

Penningmeester:
Onze centenman is Nico Desmet, hij houdt de rekeningen bij en maakt de begrotingen op en is ook contactpersoon tussen Natuurpunt Kortrijk en Natuurpunt Vlaanderen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0498/45 94 83

 

Related Articles

over ons

Natuurpunt Kortrijk is een lokale afdeling van Natuurpunt vzw die werkzaam is in Kortrijk, natuurlijk inclusief alle deelgemeenten. Natuurpunt vzw is de vereniging voor natuur en landschap in Vlaanderen. Natuurpunt Kortrijk streeft naar een duurzamer Kortrijk in het algemeen en naar betere en meer natuur in het bijzonder. Natuurpunt Kortrijk maakt deel uit van de regionale vereniging Natuur.koepel.