Aanbod natuureducatieve activiteiten

Natuurpunt Kortrijk beschikt over een gemotiveerde en gevarieerde groep van vrijwillige gediplomeerde natuurgidsen. Hieronder lees je ons aanbod voor scholen en voor bedrijven, verenigingen, families.

Buiten in het groen,
speels en creatief

natuur beleven,
met je ogen, oren, neus, mond, handen en voeten

planten en dieren ontdekken
bij jou in de buurt

Natuurpunt Kortrijk specialiseert zich in maatwerk. Wij komen naar jou in de buurt: kies zelf de locatie waar je de natuurwandeling wil laten doorgaan (een bos, een park, een tuin, een wandelpad, enz.). Wij passen de inhoud van de wandeling aan aan de leeftijd, het seizoen, de doelgroep, de locatie en aan jullie wensen.

Mogelijke locaties: Stadsgroen Marionetten, Stadsgroen Kleiputten, Stadsgroen Venning, Preshoekbos, Bellegembos, Natuurtuin G. Desloovere, Rotersmeers in Bissegem, Leiekant - 't Schrijverke in Marke, natuurgebied in Heule, een kasteel- of stadspark, een schooltuin, enz.

 

Aanbod van Natuurpunt Kortrijk voor scholen

We organiseren DOE-activiteiten in de natuur en dichtbij. Dit kunnen zowel excursies als workshops zijn en zowel voor kleuters, lagere schoolkinderen alsook het secundair. We werken altijd met erkende natuurgidsen. Om de kwaliteit te garanderen beperken we de groepen tot 25 leerlingen.

Prijzen: vanaf 40 euro.

Een greep uit de mogelijke onderwerpen:

- vogels, insecten, amfibieën, bomen en struiken,
- dieren in het bos, dieren in het water,
- ecologie, biodiversiteit, klimaat
- lente, zomer, herfst, winter
- stiltewandeling, vroegochtendwandeling
- landschapswandeling
- dieren in de nacht
- kruidenworkshop
- enz.
stel gerust de vraag als je zelf ideeën of specifieke wensen hebt.

 

Aanbod van Natuurpunt Kortrijk voor bedrijven, verenigingen, families

Contacteer ons voor een:

  • wandeling over vlinders, paddestoelen, kikkerdril, eetbare kruiden, vogelliedjes, enz. indien gewenst met een poetische toets of een stukje yoga. Ook een landschapswandeling behoort tot de mogelijkheden,
  • workshop,
  • teambuilding event zoals een werkdag in de natuur.

Voor meer info mail naar info @ natuurpuntkortrijk.be of bel naar 056/20 05 10 of 0485/95 87 60.

over ons

Natuurpunt Kortrijk is een lokale afdeling van Natuurpunt vzw die werkzaam is in Kortrijk, natuurlijk inclusief alle deelgemeenten. Natuurpunt vzw is de vereniging voor natuur en landschap in Vlaanderen. Natuurpunt Kortrijk streeft naar een duurzamer Kortrijk in het algemeen en naar betere en meer natuur in het bijzonder. Natuurpunt Kortrijk maakt deel uit van de regionale vereniging Natuur.koepel.