Nieuws uit stadsgroen Ghellinck

mei 2016

Het stadsgroen Ghellinck in Bissegem is een gebied van 9,5 ha groot. Op vandaag zijn er door Natuurpunt 4,5 ha aangekocht, de inrichting is volop bezig. In samenwerking met stad Kortrijk werd in februari 2016 een aanplant gedaan van een 800 struiken en bomen: een geboortebos voor kinderen geboren in 2014. Dit wordt in 2016 uitgebreid met de aanleg van een tweede geboortebos (voor de kinderen geboren in 2015). Naast de aanleg van de 2 geboortebossen werd een vergunning aangevraagd voor de aanleg en inrichting van een wadi, we hopen dat deze in september 2016 gerealiseerd wordt. Met deze realisaties zal eind dit jaar reeds meer dan 1,3 ha ingericht zijn. Op de rest van het terrein werd voorlopig raaigras ingezaaid en op een stuk van 4000 m² werd bloemenweide ingezaaid.

Met Natuurpunt hopen we om eind dit jaar/begin volgend jaar een volgende stap te kunnen zetten: namelijk het realiseren van een mooie hoogstamboomgaard en de aanleg van de wandelwegen.

Natuur realiseren kost vele centen, de aankoop en inrichtingswerken moeten gefinancieerd worden. Iedereen kan daarin zijn steentje bijdragen. Er zijn 2 manieren om mee te helpen natuur te realiseren ofwel:

  • kan je geld storten via Natuurpunt, vanaf een storting van €40 krijg je dan een fiscaal attest. Op rekeningnummer BE56 293021207588 van Natuurpunt Beheer vzw, Coxiestraat 11, 2800 Mechelen, met vermelding van het projectnummer: Ghellinck 5015
  • kan je geld storten op de lokale rekening van Natuurpunt Kortrijk (zonder fiscaal attest). Iemand die minder dan €40 stort of geen fiscaal attest wenst kan een bijzonder gewaardeerde lokale bijdrage geven. Op rekeningnummer BE13 385052241839 van Natuurpunt Kortrijk, Walle 8500 Kortrijk, met vermelding van het projectnummer: Ghellinck 5015.

 

Related Articles

over ons

Natuurpunt Kortrijk is een lokale afdeling van Natuurpunt vzw die werkzaam is in Kortrijk, natuurlijk inclusief alle deelgemeenten. Natuurpunt vzw is de vereniging voor natuur en landschap in Vlaanderen. Natuurpunt Kortrijk streeft naar een duurzamer Kortrijk in het algemeen en naar betere en meer natuur in het bijzonder. Natuurpunt Kortrijk maakt deel uit van de regionale vereniging Natuur.koepel.