wandelwegen Leiekant kregen een naam

april 2016

De wandelwegen in Leiekant- ’t Schrijverke hebben een naam gekregen: het Struweelpad, ’t Schrijverkespad en Ruigtepad. Deze trage wegen nemen je mee door het natuurgebied.

Deze realisatie is er gekomen dankzij de steun van de provincie West-Vlaanderen, Natuurpunt, Marke 2010-2030 en de MiNawerkers. Meteen zijn het de eerste resultaten van een lang proces, opgestart in 2010, waarbij Marke 2010-2030 inzette op de naamgeving van alle trage wegen in Marke. Naamgeving aan trage wegen (wandelwegen) is belangrijk omdat ze de wegen op die manier een eigen bestaan krijgen.leiekantmarkeruigtepadklein

Op woensdag 25 mei vindt er een geleide avondwandeling (19u30) plaats in het natuurgebied en zullen de naamborden ook officieel ingehuldigd worden.   

Related Articles

over ons

Natuurpunt Kortrijk is een lokale afdeling van Natuurpunt vzw die werkzaam is in Kortrijk, natuurlijk inclusief alle deelgemeenten. Natuurpunt vzw is de vereniging voor natuur en landschap in Vlaanderen. Natuurpunt Kortrijk streeft naar een duurzamer Kortrijk in het algemeen en naar betere en meer natuur in het bijzonder. Natuurpunt Kortrijk maakt deel uit van de regionale vereniging Natuur.koepel.