Red de Leie...leve de Ooievaar

juni 2015

Terwijl er enerzijds druk uitgeoefend wordt om het Leiegebied in te perken als natuurgebied wordt anderzijds gewerkt aan de terugkeer van de Ooievaar. Vandaag werd de eerste paal rechtgezet in 't Schrijverke. Je kan via de foto's de eerste paal letterlijk zien rechtkomen.
Dank aan allen die aan dit project meegewerkt hebben, twee jaar geleden opgestart vanuit het brein van Johnny Nuttin, dan stap per stap uitgewerkt,
met zegen van de regionale vogelwerkgroep, vergunning van de stad, palen klaarmaken, put graven, verzuipen in de drassigheid... Maar op 26 mei 2015 staat ze er! Dank aan iedereen die meehielp.

optrekkenOoievaarspaalMarkemei20151optrekkenOoievaarspaalMarkemei20153

Related Articles

over ons

Natuurpunt Kortrijk is een lokale afdeling van Natuurpunt vzw die werkzaam is in Kortrijk, natuurlijk inclusief alle deelgemeenten. Natuurpunt vzw is de vereniging voor natuur en landschap in Vlaanderen. Natuurpunt Kortrijk streeft naar een duurzamer Kortrijk in het algemeen en naar betere en meer natuur in het bijzonder. Natuurpunt Kortrijk maakt deel uit van de regionale vereniging Natuur.koepel.