Kabaal aan het kanaal op 4 september

Maak mee Kabaal aan het Kanaal: sluit aan bij onze mensenketting!

De Vlaamse Regering wil het Kanaal Bossuit-Kortrijk opwaarderen voor grote schepen om de Leie met de Schelde te verbinden. Een megalomaan project met onduidelijke economische meerwaarde en grote schade aan de reeds schaarse natuur in onze regio. Een deel van de Venning in Kortrijk en de Oude Leie in Kuurne zouden verdwijnen voor een bypass van het kanaal Bossuit-Kortrijk. Verschillende organisaties slaan de handen in elkaar en maken Kabaal aan het Kanaal op zaterdag 4 september. We sturen een duidelijk signaal naar de Vlaamse Regering: laat het Kanaal voor wat het is, zorg voor een veilige R8 en investeer in onze lokale natuur.

Op zaterdag 4 september om 14 uur verzamelen we op het jaagpad langs de Leie onder de R8-brug (neem het pad naast het Newfoundlandmonument in de Gentsesteenweg te Kortrijk, stap dit pad naar beneden richting Leie, ofwel rij met de fiets of ga te voet langs het jaagpad van de Leie vanuit Harelbeke of vanuit Kortrijk). Vanaf de Leie maken we een mensenketting over het voorgestelde traject voor het nieuwe kanaal. Langs de parking van de Aveve naar het Stadsgroen de Venning. Voor de start is er een woordje uitleg vanuit het Actiecomit√©.

Geniet met dit filmpje gedurende 1 min en 45 seconden van de schoonheid van de Natuur van Bie Oens aan de Oude Leie in Kuurne. Deze kleuren gaan we toch niet laten vervangen door het betongrijs van een bypass voor een kanaal waarvan het nut voor onze regio nog moet worden bewezen?

kabaal aan het kanaal

Related Articles

over ons

Natuurpunt Kortrijk is een lokale afdeling van Natuurpunt vzw die werkzaam is in Kortrijk, natuurlijk inclusief alle deelgemeenten. Natuurpunt vzw is de vereniging voor natuur en landschap in Vlaanderen. Natuurpunt Kortrijk streeft naar een duurzamer Kortrijk in het algemeen en naar betere en meer natuur in het bijzonder. Natuurpunt Kortrijk maakt deel uit van de regionale vereniging Natuur.koepel.