Vogels tellen

januari 2019

Dit weekend: 26 en 27 januari, kan je meetellen vanuit jouw warme zetel of je kan ook langskomen in het natuureducatief centrum De Steenoven om mee te kijken, want samen zie je altijd meer dan alleen. Tijdens het Vogeltelweekend wordt je uitgenodigd om jouw tuinvogels te leren kennen. Belangrijk is om ze ook te tellen en jouw waarnemingen door te geven op de website. Met de informatie van zoveel mogelijk Vlaamse tuinen kunnen we elk jaar evoluties zien in het aantal soorten vogels die voorkomen in Vlaanderen.

Meer info over het Vogeltelweekend en ook interessante tips en duidelijke info over de meest voorkomende vogelsoorten lees je op: https://vogelweekend.natuurpunt.be/

 

Comedian en vogelspotter Begijn Le Bleu nodigde vogelexpert Koen Leysen uit en ontdekte dat hij heel wat extra kan doen om groenlingen of roodborstjes in zijn tuin te krijgen. En hij maakte er een podcast (gratis luistersessie) mee. Luister en kom te weten hoe je je tuin aantrekkelijker maakt voor verschillende vogelsoorten. Surf naar om te luisteren: https://soundcloud.com/user-26131932/fwiet-fwiet-13-met-koen-leysen-nav-het-grote-vogelweekend

Als je wil oefenen samen met anderen, kom dan op zondag 27 januari tussen 8u en 11u30 naar het NEC De Steenoven op de hoek Sint-Denijseweg met Schaapsdreef in Kortrijk. Terwijl we warm binnen zitten, genietend van koffie en chocolademelk, kijken we met verrekijkers en telescopen naar de vogels die onze voederplaats bezoeken. Hoeveel soorten tellen we?

Tel zeker ook de soorten in jouw tuin en geef ze door aan Natuurpunt via de website:https://vogelweekend.natuurpunt.be/

Related Articles

over ons

Natuurpunt Kortrijk is een lokale afdeling van Natuurpunt vzw die werkzaam is in Kortrijk, natuurlijk inclusief alle deelgemeenten. Natuurpunt vzw is de vereniging voor natuur en landschap in Vlaanderen. Natuurpunt Kortrijk streeft naar een duurzamer Kortrijk in het algemeen en naar betere en meer natuur in het bijzonder. Natuurpunt Kortrijk maakt deel uit van de regionale vereniging Natuur.koepel.