Nacht van de duisternis

Heel wat steden en gemeenten in Vlaanderen organiseren tijdens deze 23ste Nacht van de Duisternis op zaterdag 20 oktober een leuke activiteit.

Deze activiteiten zetten de rijkdom van de nacht in de verf en geven de gezelligheid van de nacht terug aan het publiek. Dat de donkere nacht bijzonder waardevol is, is ook UNESCO niet ontgaan. De sterrenhemel, in Vlaanderen zo goed als verdwenen door het teveel aan verlichting, is erkend als erfgoed.

Stad Kortrijk organiseert in samenwerking met Natuurpunt Kortrijk een spannende wandeling doorheen Stadsgroen Marionetten, onze zuidelijke groene stadsgordel. Misschien ontdek je zelfs één of ander nachtdier! De weg wordt verlicht met LED-theelichtjes. Een zaklamp is overbodig.

Onderweg houd je halt bij een sterrenkijkplaats, een astronoom toont je wat op dat moment te zien is aan de sterrenhemel. We duimen voor een heldere nacht! Er zijn ook enkele stopplaatsen voorzien waar een verteller zijn verhaal brengt.

Praktisch:
➤ Nacht van de Duisternis – wandeling met sterrenkijken en vertellers onderweg
➤ Hoeve te Coucx (toegang met de fiets via Bruyningpad, parking via Cannaertstraat )
➤ Zaterdag 20 oktober 2018, vrije start tussen 20u en 20u30.
➤ De wandeling is ongeveer 5km. Je loopt op je eigen tempo. Goede stapschoenen en aangepaste kledij zijn wel vereist. Je brengt ook best een fluohesje mee.

Meer info over Nacht van de Duisternis ☛ www.nachtvandeduisternis.be

Related Articles

over ons

Natuurpunt Kortrijk is een lokale afdeling van Natuurpunt vzw die werkzaam is in Kortrijk, natuurlijk inclusief alle deelgemeenten. Natuurpunt vzw is de vereniging voor natuur en landschap in Vlaanderen. Natuurpunt Kortrijk streeft naar een duurzamer Kortrijk in het algemeen en naar betere en meer natuur in het bijzonder. Natuurpunt Kortrijk maakt deel uit van de regionale vereniging Natuur.koepel.