Geitenberg

De Geitenberg is geen natuurgebied maar een vogeltrektelpost. De telpost is gelegen op de Geitenberg midden de akkers tussen Bellegem, Kooigem en Sint-Denijs. Het panoramisch zicht is één van de troeven.

Bereikbaarheid:

De Geitenbergstraat is te bereiken via de gewestweg Kortrijk-Doornik, tussen Bellegem en Kooigem neem je ofwel de zijweg Molentjesstraat ofwel Verloren Hof. In Verloren hof, sla je op het T-kruispunt af naar rechts, dan ben je in de Geitenbergstraat. In de Molentjesstraat, neem je de eerste weg naar links: Ten Walledreef, rij die ver tot je in de Geitenbergstraat bent. De telpost bevindt zich in de S-bocht van de Geitenbergstraat.

Beschrijving

Ieder najaar wordt er door de vogelwerkgroep geteld op enkele traditionele trekplaatsen in onze regio. Bij normale weersomstandigheden zijn de posten bezet elk weekend van oktober. In principe wordt geteld vanaf zonsopgang, en bij goed (roofvogel)trekweer vaak tot zonsondergang. Bij goede trekomstandigheden wordt er ook buiten de weekends geteld en dan ook van september tot in november.

Sinds enkele jaren kan je de resultaten van heel wat telposten volgen op de website: trektellen.nl.

Meer info op de website van de Vogelwerkgroep Zuid-West-Vlaanderen: http://vwg.natuurkoepel.be/

 

 Geitenberg foto van Griet Santy

uitzicht vanop Geitenberg, met dank voor de foto aan Griet Santy

 

Geitenberg foto Geitenberg foto

trektelpost Geitenberg

Related Articles

over ons

Natuurpunt Kortrijk is een lokale afdeling van Natuurpunt vzw die werkzaam is in Kortrijk, natuurlijk inclusief alle deelgemeenten. Natuurpunt vzw is de vereniging voor natuur en landschap in Vlaanderen. Natuurpunt Kortrijk streeft naar een duurzamer Kortrijk in het algemeen en naar betere en meer natuur in het bijzonder. Natuurpunt Kortrijk maakt deel uit van de regionale vereniging Natuur.koepel.