Vogels voeren

januari 2022

In de wintermaanden kunnen de tuinvogels best wat extra voeder krijgen van de mensen. Liefst zo natuurlijk mogelijk, zoals: granen, noten, appels en vetbollen. Aan de vorm van de snavel kom je te weten wat de vogel het liefste eet. Een vink kraakt met zijn korte, brede bek zaden en pitten. De merel trekt met zijn lange snavel regenwormen uit de grond en de boomklever haalt er insecten mee uit de boomschors. Zorg ook voor proper drinkwater, als je geen vijver hebt, kan dit in een ondiepe schaal. Doe geen suiker of zout in het water! Als het vriest, sla dan het ijs in stukjes, vogels eten kleine stukjes ijs als ze dorst hebben.

Je kan zelf een voederplank of voedersilo in elkaar knutselen. Een activiteit die ook kinderen leuk vinden. Hier vind je alvast wat inspiratie:

- knutseltips van Natuurpunt voor een voederplank en voedersilo: pdf
- zelf vetbollen maken: link

Related Articles

over ons

Natuurpunt Kortrijk is een lokale afdeling van Natuurpunt vzw die werkzaam is in Kortrijk, natuurlijk inclusief alle deelgemeenten. Natuurpunt vzw is de vereniging voor natuur en landschap in Vlaanderen. Natuurpunt Kortrijk streeft naar een duurzamer Kortrijk in het algemeen en naar betere en meer natuur in het bijzonder. Natuurpunt Kortrijk maakt deel uit van de regionale vereniging Natuur.koepel.