Activiteiten

Ontdek de natuur in Kortrijk: elke maand is er minstens 1 wandeling met natuurgids voor het grote publiek, iedereen welkom. Kijk hieronder in de tabel voor de maandelijkse wandelingen en activiteiten.

Wil je echter een wandeling op maat, voor je bedrijf, familie, school of vereniging? Lees er hier meer over en contacteer: info @ natuurpuntkortrijk.be

 

Groeneparelfietstocht

Ga je graag zelf op ontdekking? Dan is de 'groeneparelfietsroute' misschien iets voor jou. Een fietsroute (28,4km) rijgt enkele Kortrijkse natuurparels aaneen. Je vindt de route via routeyou.com en in deze beschrijving, download hier de pdf.

 

Scharrellunch

Van onze natuurgids Trees kregen we een tof idee voor een activiteit alleen of met de kinderen. Maak van een wandeling in jouw buurt een leuke zoektocht. Terwijl je wandelt, pluk je je eigen slaatje bijeen. Print deze pdf en ga op stap. Verzamel onderweg enkele smakkelijke blaadjes en bloemen om toe te voegen aan je sla, dan kan je nadien heerlijk smullen van de natuur.

Groen geMARKEeerd

Maak een mooie groene wandeling in Marke van 10 km of van 15km. De wandelkaart kan je hier downloaden. Behalve de wegbeschrijving vind je in de folder veel interessante informatie over de wandelroute. De brochure ligt ook ter beschikking in het OC van Marke (Hellestraat 6 in Marke).

 

Digitale wandelroute langs de Natuurtuin Desloovere (17km)

De werkgroep Natuurtuin Desloovere organiseert al enkele jaren een wandeldag ten voordele van de Natuurtuin Gilbert Desloovere. In 2020 geen wandeldag, maar wel een digitale wandelroute van 17 km die je kan wandelen met deze link: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/8193031/recreatieve-wandelroute/natuurtuin-t-schrijverke-struweelpad-17km. Wandel vanuit de Natuurtuin Desloovere tot in natuurgebied 't Schrijverke of omgekeerd. Na het eerste stuk door de stad, sluit je aan op het onverharde pad langs de Leie tot aan 't Schrijverke. De terugweg word ingezet via het Struweelpad, Markebeekpad en park De Blauwe hoeve. De wandeling is niet bepijld, dus je hebt wel je smartphone nodig. Trek stevige schoenen aan. Er is heel wat off-road op deze route. Veel plezier.

 

Maandelijkse activiteiten 

Wanneer  Wat Waar

werkzaterdagen (meestal in de voormiddag)

Beheerwerken

Steek jij ook eens graag de handen uit de mouwen? Kom dan zeker af, stuur een mailtje naar: info @ natuurpuntkortrijk.be om te weten waar er deze maand gewerkt wordt.

telkens in een ander natuurgebied

zaterdag 13 november

09u-12u

Werkvoormiddag Stadsgroen Kleiputten

We spreken af in het Stadsgroen De Kleiputten op de hoek Schaapsdreef en St.-Denijseweg in Kortrijk om wat maaisel in het reservaat af te voeren en trapjes te herstellen.

Tom heeft zijn zijn team kunnen uitbreiden met 2 metgezellen, Luc VDG en Marthe B. vervoegen het Kleiput team. Dit is dan ook de uitgelezen kans deze nieuwe krachten te leren kennen.

Stadsgroen Kleiputten

zondag 14 november

14u00

Heule - kasteelpark


Samen met Jan Debaillie verkennen we het gerenoveerde kasteelpark in Heule en de omgeving.

Heulepark - afspraak aan het kasteel

zaterdag 27 november

09u-12u

Werkdag Dag van de natuur in Brun Cornet

Brun Cornet is een klein bosgebied dat werd aangekocht en nu beheerd wordt door Natuurpunt.
We gaan het terrein verder opruimen, er dient nog heel wat omheining weggenomen te worden. 
In een volgende fase worden overjaarse populieren gerooid en in het voorjaar van 2022 planten we jonge bomen aan. 

We zorgen voor een drankje en een broodje.
Inschrijven kan via facebook of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 Brun Cornet 31, 8930 Menen
bereikbaar via Marke,  Dronckaert straat richting Lauwe, doorrijden tot aan het rond punt en neem 3de afslag.

zondag 12 december

09u00

Wintersfeer

Wandelen langs kale bomen, dorre bladeren en uitgedroogde bloemen. We kijken naar nieuw leven dat klaar zit te wachten en ontdekken het kleine groen. Misschien vinden we enkele slapers?

Met gids Martien

 

zaterdag 18 december

09u-12u

Werkdag in ’t Schrijverke

Werkvoormiddag georganiseerd door onze beheerders: Brecht, Tom, Robin en David

op het einde van de Leieweg in Marke
 

Het verhaal van de BIJ uitgesteld naar 2022

met bijendeskundige Sven Dhanijs 

Thema-avond georganiseerd in samenwerking met TuinHier Marke

OC Marke, Hellestraat 6
     
     

 

 

Related Articles

over ons

Natuurpunt Kortrijk is een lokale afdeling van Natuurpunt vzw die werkzaam is in Kortrijk, natuurlijk inclusief alle deelgemeenten. Natuurpunt vzw is de vereniging voor natuur en landschap in Vlaanderen. Natuurpunt Kortrijk streeft naar een duurzamer Kortrijk in het algemeen en naar betere en meer natuur in het bijzonder. Natuurpunt Kortrijk maakt deel uit van de regionale vereniging Natuur.koepel.