17-jarige knotbomen geveld in de Vennestraat

augustus 2017

In de Vennestraat naast het stadsgroen de Venning werden 11 knotessen gekapt. Op 21 maart 2000 werden de essen door de basisschool van de Driehofsteden aangeplant. De bomen werden jarenlang met zorg behandeld en waren niet ziek. De essen, ondertussen in hun puberteitsjaren, gaven een mooi groen straatbeeld aan de Vennestraat. Niet zo lang geleden werden ze nog allemaal netjes geknot. Maar nu moesten ze weg, ze werden gekapt. Waarom?

essen Venning vroegeressen voor ze gekapt werden essen Venning aanplantpas aangeplante essen in 2000essen Venning gerooid aug 2017 gekapte essen aug 2017 essen Venning plantactieplantactie met school in maart 2000

 

Related Articles

over ons

Natuurpunt Kortrijk is een lokale afdeling van Natuurpunt vzw die werkzaam is in Kortrijk, natuurlijk inclusief alle deelgemeenten. Natuurpunt vzw is de vereniging voor natuur en landschap in Vlaanderen. Natuurpunt Kortrijk streeft naar een duurzamer Kortrijk in het algemeen en naar betere en meer natuur in het bijzonder. Natuurpunt Kortrijk maakt deel uit van de regionale vereniging Natuur.koepel.