Kijk puit! Help je mee?

januari 2023

Ook in 2023 willen we padden en andere amfibieën een handje helpen om veilig de poel te bereiken als ze hun winterverblijf verlaten. Stad Kortrijk voorziet op gekende trekplaatsen waarschuwingsborden.  Zelf organiseren we in Bellegem voor het tweede jaar op rij een overzetactie. Stadlandschap Leie en Schelde zorgt voor schermen en emmers, vzw Constructief zal ze ter plaatste installeren. Nu hebben we enkel nog voldoende vrijwilligers nodig om ’s ochtends de padden uit de emmers te halen en naar de overkant van de straat te brengen.

Help je graag mee padden overzetten langs de Dottenijsestraat in Bellegem? Veel inspanning vraagt het niet: een half uurtje in de ochtend op een dag of de dagen van jouw keuze. Ook kinderen kunnen meehelpen, er is geen voorkennis vereist: je krijgt van ons vooraf de nodige uitleg. Start voorzien vanaf 2 februari tot... afhankelijk van weersomstandigheden. Schrijf je nu in als vrijwilliger bij: info @ natuurpuntkortrijk.be

Related Articles

over ons

Natuurpunt Kortrijk is een lokale afdeling van Natuurpunt vzw die werkzaam is in Kortrijk, natuurlijk inclusief alle deelgemeenten. Natuurpunt vzw is de vereniging voor natuur en landschap in Vlaanderen. Natuurpunt Kortrijk streeft naar een duurzamer Kortrijk in het algemeen en naar betere en meer natuur in het bijzonder. Natuurpunt Kortrijk maakt deel uit van de regionale vereniging Natuur.koepel.