Boeiende basiscursus voor natuurliefhebbers

Zoek je echte natuurbeleving?
Wil je graag je kennis over de natuur uitbreiden?
Dan is de cursus Natuurverkenner zeker iets voor jou. Omdat we overtuigd zijn dat je het meest over de natuur leert in het veld, beperken we de binnenlessen tot een absoluut minimum.  Op die manier word je ondergedompeld in de natuur in je buurt. Tijdens de tien bijeenkomsten ontmoet je gelijkgezinden en enthousiaste, deskundige vrijwilligers met een hart voor natuur.

Wat mag je van deze cursus verwachten?
Een excursie rond het ontstaan van ons landschap, een plantenexcursie, een vroegochtendwandeling met ontbijt, een boswandeling, een kennismaking met onze zoogdieren, een excursie rond bodem en een les over relaties in de natuur; een introductie in de waterwereld, een zoektocht naar insecten, een avondactiviteit rond nachtvlinders, een paddenstoelentocht.  

Start op zaterdagochtend 11 maart 2023. De cursus eindigt in het najaar. Afspraak telkens op zaterdag van 9u-12u.
Startlocatie: NEC de Steenoven, Schaapsdreef 29, 8500 Kortrijk. Locaties voor de andere excursies worden tijdig meegedeeld. Prijs: 80 euro / 70 euro voor leden van Natuurpunt. Inschrijven doe je via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Je inschrijving is definitief na overschrijving van het correcte bedrag naar rek. nr. : BE 13 3850 5224 1839 met vermelding cursus NV en naam van de cursist.

Vlug inschrijven is de boodschap want er zijn slechts 25 plaatsen!

Related Articles

over ons

Natuurpunt Kortrijk is een lokale afdeling van Natuurpunt vzw die werkzaam is in Kortrijk, natuurlijk inclusief alle deelgemeenten. Natuurpunt vzw is de vereniging voor natuur en landschap in Vlaanderen. Natuurpunt Kortrijk streeft naar een duurzamer Kortrijk in het algemeen en naar betere en meer natuur in het bijzonder. Natuurpunt Kortrijk maakt deel uit van de regionale vereniging Natuur.koepel.