Dag van de natuur

De Dag van de Natuur is een jaarlijks evenement waar we ons met Natuurpunt Kortrijk graag voor inzetten. De bedoeling is om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij het beheer van onze natuurgebieden. Zin om eens met ons mee te helpen? Je bent van harte welkom!

Op zaterdag 24 november steken we de handen uit de mouwen in de Rotersmeers langs de Leie in Bissegem. Doorlopend vanaf 9u tot 16u.

Wat staat er op het programma? We planten bomen en struiken aan. Zo wordt het gebied verder ecologisch ingericht. De plantgaten worden vooraf geboord wat het planten makkelijk maakt.
Intussen kan je kennismaken met het project en met de vrijwilligers van Natuurpunt Kortrijk die het hele jaar door de natuur in je buurt beheren.
Wat heb je nodig? Stevige kledij en werkhandschoenen en ook een spade indien mogelijk.

We voorzien een pauze met broodjes en warme drank.

De Rotersmeers is te bereiken via de Rootputstraat in Bissegem, wandel naar beneden ga dan links op het jaagpad langs de Leie. De Rotersmeers ligt een klein beetje verder. Met de fiets kan je gewoon het jaagpad volgen vanuit Kortrijk of vanuit Wevelgem. Je herkent de Rotersmeers aan de werkende handen op de weide en de vlaggen van Natuurpunt.

Related Articles

over ons

Natuurpunt Kortrijk is een lokale afdeling van Natuurpunt vzw die werkzaam is in Kortrijk, natuurlijk inclusief alle deelgemeenten. Natuurpunt vzw is de vereniging voor natuur en landschap in Vlaanderen. Natuurpunt Kortrijk streeft naar een duurzamer Kortrijk in het algemeen en naar betere en meer natuur in het bijzonder. Natuurpunt Kortrijk maakt deel uit van de regionale vereniging Natuur.koepel.