Activiteiten

Ontdek de natuur in Kortrijk: elke maand is er minstens 1 wandeling met natuurgids voor het grote publiek, iedereen welkom. Kijk hieronder in de tabel voor de maandelijkse wandelingen en activiteiten.

Wil je echter een wandeling op maat, voor je bedrijf, familie, school of vereniging? Lees er hier meer over en contacteer: info @ natuurpuntkortrijk.be

Maandelijkse activiteiten 

Wanneer  Wat Waar

zaterdag 18 maart

van 09u tot 12u

Werkdag in de Kleiputten

We gaan rietmaaisel verwijderen.

Stadsgroen De Kleiputten

Afspraak: aan het N.E.C. De Steenoven, Schaapsdreef 29, Kortrijk

zaterdag 22 april

van 09u tot 12u

Werkdag in de Ghellinck

We gaan de beplanting vrijzetten.

 

zondag 23 april

om 14u30

Natuur in de stad

Ook in de stad valt heel wat natuur te beleven. Onze gids toont ons beter te kijken naar wat we gewoonlijk voorbijrijden zonder op te merken.

afspraak in het Astridpark in Kortrijk, we komen samen aan de ingang van het park, kant van de verkeerslichten op het kruispunt Meensestraat en Brugsestraat en Overleiestraat
zondag 07 mei

Vroegochtendtocht

We gaan vroeg uit de veren om samen met de natuur te ontwaken. We horen de eerste vogels zingen en voelen het ochtgloren tijdens deze vroegmorgenwandeling.

Vlasakker

Afspraak: aan het N.E.C. De Steenoven, Schaapsdreef 29, Kortrijk

zaterdag 20 mei

van 09u tot 12u

Werkdag in de Heulebeekvallei
Heulebeekvallei

zaterdag 17 juni

van 09u tot 12u

Werkdag in de Rotersmeers

We gaan maaisel verwijderen.

Rotersmeers

zondag 15 oktober

ganse dag

Trage wegenwandeling

11.11.11 Kortrijk organiseert samen met Natuurpunt een wandeltocht op de Dag van de Trage weg. Je kan vrij kiezen tussen drie verschillende parcours, tussen 5 en 12 km lang. Deze leiden je langs de mooiste plekjes in Rollegem, Aalbeke en Bellegem. Er is ook een gegidste wandeling met een natuurgids die zondag.

 

 

 

 

Groeneparelfietstocht

Ga je graag zelf op ontdekking? Dan is de 'groeneparelfietsroute' misschien iets voor jou. Een fietsroute (28,4km) rijgt enkele Kortrijkse natuurparels aaneen. Je vindt de route via routeyou.com en in deze beschrijving, download hier de pdf.

 

Scharrellunch

Van onze natuurgids Trees kregen we een tof idee voor een activiteit alleen of met de kinderen. Maak van een wandeling in jouw buurt een leuke zoektocht. Terwijl je wandelt, pluk je je eigen slaatje bijeen. Print deze pdf en ga op stap. Verzamel onderweg enkele smakkelijke blaadjes en bloemen om toe te voegen aan je sla, dan kan je nadien heerlijk smullen van de natuur.

Groen geMARKEeerd

Maak een mooie groene wandeling in Marke van 10 km of van 15km. De wandelkaart kan je hier downloaden. Behalve de wegbeschrijving vind je in de folder veel interessante informatie over de wandelroute. De brochure ligt ook ter beschikking in het OC van Marke (Hellestraat 6 in Marke).

 

Digitale wandelroute langs de Natuurtuin Desloovere (17km)

De werkgroep Natuurtuin Desloovere organiseert al enkele jaren een wandeldag ten voordele van de Natuurtuin Gilbert Desloovere. In 2020 geen wandeldag, maar wel een digitale wandelroute van 17 km die je kan wandelen met deze link: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/8193031/recreatieve-wandelroute/natuurtuin-t-schrijverke-struweelpad-17km. Wandel vanuit de Natuurtuin Desloovere tot in natuurgebied 't Schrijverke of omgekeerd. Na het eerste stuk door de stad, sluit je aan op het onverharde pad langs de Leie tot aan 't Schrijverke. De terugweg word ingezet via het Struweelpad, Markebeekpad en park De Blauwe hoeve. De wandeling is niet bepijld, dus je hebt wel je smartphone nodig. Trek stevige schoenen aan. Er is heel wat off-road op deze route. Veel plezier.

Related Articles

over ons

Natuurpunt Kortrijk is een lokale afdeling van Natuurpunt vzw die werkzaam is in Kortrijk, natuurlijk inclusief alle deelgemeenten. Natuurpunt vzw is de vereniging voor natuur en landschap in Vlaanderen. Natuurpunt Kortrijk streeft naar een duurzamer Kortrijk in het algemeen en naar betere en meer natuur in het bijzonder. Natuurpunt Kortrijk maakt deel uit van de regionale vereniging Natuur.koepel.