Activiteiten

Ontdek de natuur in Kortrijk: elke maand is er minstens 1 wandeling met natuurgids voor het grote publiek, iedereen welkom.

Wil je echter een wandeling op maat, voor je bedrijf, familie, school of vereniging? Lees er hier meer over en contacteer: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Groeneparelfietstocht

Ga je graag zelf op ontdekking? Dan is de 'groeneparelfietsroute' misschien iets voor jou. Een fietsroute (28,4km) rijgt enkele Kortrijkse natuurparels aaneen. Je vindt de route via routeyou.com en in deze beschrijving, download hier de pdf.

 

Scharrellunch

Van onze natuurgids Trees kregen we een tof idee voor een activiteit alleen of met de kinderen. Maak van een wandeling in jouw buurt een leuke zoektocht. Terwijl je wandelt, pluk je je eigen slaatje bijeen. Print deze pdf en ga op stap. Verzamel onderweg enkele smakkelijke blaadjes en bloemen om toe te voegen aan je sla, dan kan je nadien heerlijk smullen van de natuur.

Groen geMARKEeerd

Maak een mooie groene wandeling in Marke van 10 km of van 15km. De wandelkaart kan je hier downloaden. Behalve de wegbeschrijving vind je in de folder veel interessante informatie over de wandelroute. De brochure ligt ook ter beschikking in het OC van Marke (Hellestraat 6 in Marke).

 

Maandelijkse activiteiten 

Wanneer  Wat Waar

elke derde zaterdag van de maand (meestal in de voormiddag)

Beheerwerken

Steek jij ook eens graag de handen uit de mouwen? Kom dan zeker af, stuur een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.om te weten waar er deze maand gewerkt wordt.

telkens in een ander natuurgebied

zondag 11 oktober

09u

Paddenstoelenwandeling

Natuurgids Jimmy neemt ons mee in de wondere wereld van zwammen, schimmels en paddenstoelen. Kom je mee ontdekken hoe deze groeien en bloeien?

INSCHRIJVEN VERPLICHT voor 9 okotber via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Breng aub je mondmasker meer.

 

 stadsgroen Marionetten

afspraak op het parkeerterrein rechtover Don Boscocollege in de Don Boscolaan

zaterdag 17 oktober

Werkdag

 INSCHRIJVEN VERPLICHT voor 15 okotber via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
zaterdag 19 december

Werkdag in 't Schrijverke (Marke)

 

 INSCHRIJVEN VERPLICHT voor 15 december via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.