Activiteiten

Ontdek de natuur in Kortrijk: elke maand is er minstens 1 wandeling met natuurgids voor het grote publiek, iedereen welkom.

Wil je echter een wandeling op maat, voor je bedrijf, familie, school of vereniging? Lees er hier meer over en contacteer: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Groeneparelfietstocht

Ga je graag zelf op ontdekking? Dan is de 'groeneparelfietsroute' misschien iets voor jou. Een fietsroute (28,4km) rijgt enkele Kortrijkse natuurparels aaneen. Je vindt de route via routeyou.com en in deze beschrijving, download hier de pdf.

 

Scharrellunch

Van onze natuurgids Trees kregen we een tof idee voor een activiteit alleen of met de kinderen. Maak van een wandeling in jouw buurt een leuke zoektocht. Terwijl je wandelt, pluk je je eigen slaatje bijeen. Print deze pdf en ga op stap. Verzamel onderweg enkele smakkelijke blaadjes en bloemen om toe te voegen aan je sla, dan kan je nadien heerlijk smullen van de natuur.

Maandelijkse activiteiten 

Wanneer  Wat Waar

elke derde zaterdag van de maand (meestal in de voormiddag)

Beheerwerken

Steek jij ook eens graag de handen uit de mouwen? Kom dan zeker af, stuur een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.om te weten waar er deze maand gewerkt wordt.

telkens in een ander natuurgebied

zondag 9 augustus

vrij starten tussen 9u en 15u

wandeling Groen geMARKEeerd GEANNULEERD

Kom wandelen in Marke. Er is keuze uit drie wandelzoektochten: 15 km, 8 km en 3,3 km. Je wandelt langs de "groene grenzen" van Marke. Het Schrijverke is een van de toplocaties. De kortste wandeling (3,3km) is een wandeling voor families met kinderen in het Preshoekbos.

Je krijgt onderweg heel wat info via een brochure die je bij de start meekrijgt. Je kan ook deelnemen aan een wedstrijd, je krijgt een reeks vragen mee en een antwoordenblad. Bij de terugkomst dien je je antwoorden in en je hebt kans op een leuke prijs.

Vanaf 11u is de cafetaria open, een drankje en een hapje worden u aangeboden. Picknicken kan in het OC-park of onderweg.

 

Alternatief voor de wandeling Groen geMARKEeerd

Mensen die in deze coronatijden of later de wandeling Groen geMARKEerd  toch willen wandelen kunnen de wandelfolder vinden in het OC Marke. Iedereen kan de wandeling van 15 of 10 km corona-proof wandelen. Je wandelt rond het groene Markse, vertrekpunt aan het OC.  Naast de wegbeschrijving kan je In de folder tal van interessante informatie ontdekken. We wensen jullie een aangename wandeling.

 

 

logo wandeling gemarkeerd

 vertrek in het park van het OC (ontmoetingscentrum), in de Hellestraat 6 in Marke

zaterdag 22 augustus

09u-12u

Werkdag aan waterbekken Lange Munte

OPGELET INSCHRIJVEN VERPLICHT!

Het Corona-protocol stelt dat we max. 20 personen (incl. begeleiders) kunnen toelaten. Dus - als je komt - graag een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

zaterdag 05 september

14u - 16u

Inhuldiging Stadsgroen Ghellinck

Het werd reeds een paar jaar terug aangekocht. Er werden al heel veel bomen aangeplant en enkele poelen uitgegraven... Het gebied begint langzaam een natuurvorm te krijgen. Bijen en vogels kwamen al proeven van de bloemen en het water. Kom dit prille natuurgebied ontdekken in zijn pioniersvorm.

 Stadsgroen Ghellinck

Bissegem

zondag 13 september

14u30

Verhalen over wilde planten

Kom je luisteren naar de planten?

 
zaterdag 17 oktober

Werkdag in Kleiputten

 

 
zaterdag 19 december

Werkdag in 't Schrijverke (Marke)