februari 2016

Zoals je waarschijnlijk weet krijgt Bissegem, met ‘Stadsgroen Ghellinck’, haar groene long.  Dat is de naam voor het open gebied tussen de Gullegemsesteenweg, Waterhoennest en de Tientjesstraat. Dit gebied kreeg jaren geleden een groene bestemming en wordt de volgende jaren ingericht.

En je kon er ongetwijfeld niet naast kijken dat her en der Minneke, het vlasmeisje van Bissegem, naar onze toekomstige groen long glundert in het straatbeeld.  Wij moedigen iedereen aan samen met Minneke mee te denken hoe ‘Stadsgroen Ghellinck’ er zal uitzien.  Het plan is immers nog niet getekend!  Wel staat vast dat natuur beleven, tuinieren en spelen er een prominente rol krijgen.  Op termijn krijgt ook de vlakbij gelegen hoeve Armengoed een nieuwe invulling die past in de omgeving.  De stad Kortrijk en Natuurpunt sloten een overeenkomst om samen dit stadsgroen te ontwikkelen.  Ook de provincie West-Vlaanderen ondersteunt ons in dit project.

Wij hopen jouw suggesties en ideeën talrijk in ontvangst te mogen nemen.  Alle bewoners uit Bissegem krijgen om die reden binnenkort een ideeënkaart.  Die kunnen ook ingegeven worden via de campagnewebsite www.ghellinck.kortrijk.be.

 

Graag maken we van deze gelegenheid gebruik je uit te nodigen op zaterdag 20 februari!  Op dat moment geven we het startschot van participatietraject ‘Stadsgroen Ghellinck’.

Iedereen is tussen 14 en 17 uur welkom op het erf van hoeve Armengoed (Ghellinckdreef).  Je kan het gebied verkennen, je laten inspireren door mogelijke toekomstbeelden van het stadsgroen Ghellinck en vooral jouw suggesties en jouw mening met ons delen.

campagnebeeldGhellinck2016